Cât de mult oțet de mere bei zilnic poate depinde de motivul pentru care îl iei. O cantitate prea mare sau frecventă poate duce la efecte secundare, inclusiv distrugerea smalțului de pe dinți. Ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi o lingură de oțet de mere înainte de masă. 

Oțetul de mere a fost folosit în gătit și în medicina naturistă de mii de ani. Mulți susțin că are beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru scăderea în greutate, creșterea nivelului de zahăr din sânge, ameliorarea indigestiei și ajută la un risc scăzut de boli de inimă și cancer.

Consumul a 1–2 linguri de oțet de mere cu apă înainte sau după masă poate fi benefică, spun specialiștii.

Când este luat înainte de o masă bogată în carbohidrați, oțetul încetinește rata de golire a stomacului. Previne creșterile mari ale zahărului din sânge.

De asemenea, îmbunătățește sensibilitatea la insulină. Acest lucru ajută corpul să elimine mai multă glucoză din sânge și în celule, scăzând astfel nivelul zahărului din sânge.

Doar o cantitate mică de oțet de mere este necesară pentru a avea aceste efecte. În general, administrarea a patru lingurițe sau 20 ml de oțet de mere înainte de masă s-a dovedit că reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge după masă. Aceasta ar trebui amestecat cu apă și consumat chiar înainte de o masă bogată în carbohidrați.

Articolul precedentCafeaua cu unt. Cum se prepară și care sunt beneficiile
Articolul următorSindicaliștii din Educație protestează, astăzi, în Piața Victoriei