În fiecare an, pe 10 februarie, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe sfântul Haralambie. Oamenii cer preotului să facă agheazmă la biserică, iar în credința populară se spune că cei care beau această apă sfinţită se pot vindeca de diverse boli. 

 

Rugăciunea făcătoare de minuni către Sfântul Haralambie

„Sfinte Mucenice Haralambie, primeşte această rugăciune pe care cu umilinţă ți-o aducem şi ne izbăveşte din toate necazurile! Deşi suntem bolnavi și nevrednici milostivirii tale pentru păcatele noastre cele multe şi grele pe care le săvârşim în tot timpul vieţii noastre şi în tot ceasul, totuşi, cunoscând bunătatea ta cea mare pe care ai arătat-o celor ce te cinstesc şi celor ce se pocăiesc cu credinţă întru numele Domnului, îndrăznim cu umilinţă să mărturisim înaintea ta că amgreşit.

Fii mijlocitorul nostru către preaputernicul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor noastre, pentru izbăvirea noastră de toate bolile şi de toate primejdiile şi pentru întărirea noastră în credinţa cea adevărată. Amin!”

Articolul precedentCea mai morocănoasă rasă de pisici. Privește pe toată lumea de sus, la propriu – FOTO
Articolul următorTest de cultură generală SRI. Te califici pentru Serviciul Secret? Întrebările la care aproape nimeni nu știe răspunsul corect