Primăria Iași a stabilit artiştii care vor cânta de Revelion la Iaşi. Numele acestora apar în caietul de sarcini aferent procedurii de achiziţie a serviciilor pentru organizarea evenimentului de la trecerea dintre ani.

Potrivit documentului, pe scenă vor urca Saragossa Band (recital de 90 minute), Bosquito şi Ovidiu Lipan Ţăndărică (60 minute), DJ Sava (40 minute) şi Annes (40 minute). Evenimentul va fi prezentat de Mădălina Bălan şi Andrei Nourescu.

În document este prevăzut şi un foc de artificii cu o durată de minimum 10 minute, în intervalul orar 00.00 – 00.10.

Caietul de sarcini cuprinde informaţii privind clasa materialelor pirotehnice care vor fi utilizate, intervalul şi frecvenţa lansărilor, şi, nu în ultimul rând, detalii cu privire la manipularea echipamentelor.

„Firma specializată în furnizarea spectacolului pirotehnic îşi va asuma responsabiltatea exclusivă pentru siguranţa tuturor operaţiunilor şi metodelor de prestare utilizate, cât şi pentru calificarea personalului folosit pe durata contractului“, este o altă prevedere a caietului de sarcini.

În ceea ce priveşte locul de tragere, în document se arată că acesta va fi „convenit împreună cu autoritatea contractantă“.

„Vor fi trase minimum 2.000 de lovituri, iar înălţimea exploziilor pe cer trebuie să fie între între 10 m şi 130 m. Intervalul şi frecvenţa lansărilor: combinaţie de 0,3 secunde până la 3 secunde, corelate pe linia melodică. Iniţierea şi desfăşurarea focului de artificii se va face automatizat, fără a fi necesară intervenţia umană“, se mai precizează în document.

În ceea ce priveşte avizele necesare, inclusiv cel de la ISU, tot firma care îşi va adjudeca licitaţia este responsabilă, condiţie care a fost şi în restul anilor.

Petrecerea dintre ani va costa bugetul local aproape 600.000 lei, fără TVA, iar companiile interesate trebuie să depună oferte până miercuri, 19 decembrie.

Articolul precedentUn sicriu de copil, la protestul de la Valea Lupului
Articolul următorZeci de şoferi, lăsaţi fără permise pe şoselele din judeţ