Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a început pregătirile pentru celebrarea Hramului Sfintei Cuvioasa Parascheva.

În urma deciziei Permanenţei Consiliului Eparhial din Iaşi, vor primi autorizaţie să comercializeze produse în spaţiile din spatele mitropoliei numai protopopiatele, mănăstirile, schiturile şi parohiile de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor, dar şi unităţile de cult din ţară şi străinătate din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, care au binecuvântarea ierarhului locului.

Nu se vor acorda autorizaţii în următoarele cazuri: solicitanţii nu sunt unităţi de cult.

Depunerea dosarului ce conţine documentaţia pentru obţinerea spaţiului şi a Autorizaţiei de vânzare, se va face la Centrul Eparhial Iaşi – Sectorul economic – financiar, departamentul activităţi neecono­mice (căminul preoţesc – C3), începând cu data de 10.09.2018. Data limită de depunere a documentaţiei este 01.10.2018, inclusiv.

Prioritate vor avea cei care îşi depun primii dosarele şi care sunt unităţi de cult din Arhiepiscopia Iaşilor.

În ceea ce priveşte documentaţia pe care aceştia trebuie să o depună sunt necesare, printre altele, o serie de acte care să ateste codul fiscal al unităţii de cult, o binecuvântare de la chiriarhul locului pentru unităţile de cult din alte parohii, o cerere tip, cartea de identitate a solicitantului şi diverse împuterniciri.

Articolul precedentAvion Yakolev, expus la Iași
Articolul următorDumitru Oprea: „România, ruptă de realitate și fără respect față de diplomația românească!“