Palatul de justitie Iasi

La sediul Palatului de Justiție din Iași, în cadrul parteneriatului dintre Curtea de Apel Iași și Curtea de Apel Bălți, din Republica Moldova, a avut loc un nou seminar de formare profesională continuă româno-moldovenesc având ca temă „Justiția în Anul Centenarului României Mari. Aspecte practice privind cooperarea judiciară între România și Republica Moldova”.

La lucrările seminarului, alături de judecători din cadrul celor două instanțe, a participat și magistratul Gabriela Baltag, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii.

Temele prezentate în cadrul dezbaterilor au fost „Visul de aur al României – Marea Unire de la 1918”, „Un secol de stat național, unitar și indivizibil. Unificarea juridică – parte componentă a unității naționale”, „Aspecte practice privind cooperarea judiciară în materie civilă, între România și Republica Moldova”, „Aspecte penale jurisprudențiale derivate din aplicarea Tratatului dintre România și Republica Moldova privind asistența juridică în materie civilă și penală, semnat la Chișinău, la 6 iulie 1996” și „Aspecte practice privind cooperarea judiciară în materie penală, între România și Republica Moldova”. 

Articolul precedentPeste 20 de șoferi, lăsați fără permisele de conducere în câteva ore
Articolul următorIeşenii, preveniţi asupra deţinerii de articole pirotehnice