Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) Iași şi-a încheiat sâmbătă perioada de depune a dosarelor pentru locurile la licenţă.

Până la finalul perioadei de admitere au fost depuse 10.553 de dosare la toate facultăţile universității. Astfel, la majoritatea specializărilor s-a înregistrat, pentru locurile la buget, o concurenţă de aproximativ doi candidaţi pe un loc, existând însă şi facultăţi care nu au reuşit să îşi acopere numărul de locuri disponibile.

Concurenţa cea mai mare este la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, la cele două specializări fiind disponibile doar 80 de locuri la buget. Astfel, concurenţa pe aceste locuri este de aproape 5 candidaţi.

La Drept, tot pentru locurile la buget, concurenţa este de aproximativ 3 candidaţi pe un loc.

La Economie şi Administrarea Afacerilor a fost depus cel mai mare număr de dosare. Astfel, aproximativ 2.000 de candidaţi şi-au depus dosarele la cele nouă specializări, concurenţa generală pe un loc la buget fiind de aproximativ 2,5 candidaţi pe un loc.

O concurenţă mare este şi la Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, unde sunt disponibile 283 de locuri la buget. La această facultate, la cele şase specializări, concurenţa este de peste 2,3 candidaţi pe un loc.

La Facultatea de Biologie, pentru locurile la buget, concurenţa este de aproximativ 2,3 candidaţi pe un loc, la Chimie de 2,4 candidaţi pe un loc.

Informatica a reuşit să adune aproximtiv 750 de dosare, fiind disponibile 285 de locuri la buget. Astfel, concurenţa la această facultate este de aproximativ 2,6 candidaţi pe un singur loc, iar la Istorie, concurenţa pe locurile la buget este de aproximativ 1,6 candidaţi pe un loc.

La Facultatea de Litere, concurenţa la buget este de aproximativ 2,2 candidaţi pe un loc, iar la Matematică de 2,6 candidaţi pe un loc la buget. O altă facultate căutată de absolvenţii de clasa a XII-a este cea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse aproape 1.400 de dosare, la buget fiind disponibile doar 300 de locuri.

Astfel, concurenţa pe aceste locuri este de aproximativ 4,6 candidaţi. Concurenţa este acerbă la acestă facultate chiar dacă dacă se iau în considerare şi locurile la taxă, fiind aproximativ 2 candidaţi pe un loc. La Teologie Ortodoxă, la buget, sunt disponibile 130 de locuri la buget, concurenţa pe acestea fiind de aproximativ 1,4 candidaţi pe un loc. La Teologie Romano-Catolică concurenţa este de 0,5 candidaţi pe un loc la buget.

O concurenţă mai mică este la Fizică, unde nu au fost ocupate nici măcar toate locurile la buget. Astfel, la această facultate, concurenţa este de aproape 0,8 candidaţi pe un loc la buget. La Geografie şi Geologie, la cele patru specializări, concurenţa pe locurile la buget este de 1,4 candidaţi pe un loc.

Articolul precedentTrimis la temniţă, după ce s-a apropiat de propria soţie!
Articolul următorUn partid din Iași rămâne fără sediu după o ceartă cu șeful Consiliului Județean