Postul de şef Secţie Clinică Obstetrică I de la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi a fost scos la concurs în această perioadă, ca urmare a faptului că Mircea Onofriescu, cel care ocupa postul de şef de secţie, a împlinit vârsta de pensionare în luna februarie a acestui an.

„Legislaţia prevede însă că se poate înscrie la concurs dacă doreşte. Cu acordul managerului şi cu avizul Consiliului de Administraţie, plus alte avize, al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie Iași, dumnealui poate să deţină această funcţie până la vârsta de 70 de ani. Deocamdată nu a depus o solicitare în acest sens, dar dacă o va depune va fi analizată“, a declarat Robert Dâncă, managerul Maternității „Cuza Vodă”.

La concurs se pot înscrie medici cu o vechime de cel puţin cinci ani în specialitatea funcţiei, pe care o practică în mod curent, şi în care sunt confirmaţi prin Ordin al ministrului Sănătăţii.

Concursul va consta într-un interviu, adică o susţinere a proiectului de management care să permită evaluarea capacităţii manageriale a candidatului, probă scrisă, care constă în tratarea a zece subiecte formulate din legislaţia sanitară, precum şi o probă clinică, probă operatorie pe bolnav care se susţine pe baza metodologiei stabilite pentru obţinerea titlului de medic specialist.

Data exactă când va fi organizat concursul urmează să fie comunicată de reprezentanţii maternităţii în perioada următoare.

Articolul precedentAnchetat penal, după ce a vorbit cu propria soţie!
Articolul următorLicitație pentru reamenajarea esplanadei de la Teatrul Național