Un afacerist din localitatea Tomeşti a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat de comiterea unor infracţiuni. 

Magistraţii din carul Judecătoriei Iaşi au dispus obligarea lui Mihai C. (62 de ani) la o amendă penală totală de 4.000 de lei, pentru ameninţare, distrugere şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

“Instanţa respinge ca fiind neîntemeiate acţiunile civile formulate în cadrul procesului”, au menţionat judecătorii ieşeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul afaceristului a început pe data de 22 septembrie 2016. În fapt, totul a pornit de la o „tactică de luptă” mai puţin obişnuită pentru un bărbat, acesta fiind acuzat că ar fi încercat să-şi intimideze rivalul cu un utilaj greu.

Astfel, afaceristul din Tomeşti a ajuns în faţa judecătorilor după ce şi-a fugărit rivalul cu un utilaj de încărcat denumit volă.

Scenele halucinante s-au petrecut în urmă cu mai bine de patru ani pe drumul care leagă Iaşul de Tomeşti. Conflictul dintre afacerist şi Vasile B. ar fi pornit, potrivit procurorilor, de la o femeie, prietena primului şi fosta soţie a celui de-al doilea. „Numitul Vasile B. şi inculpatul Mihai C. se cunosc de mai mulţi ani, iar între aceştia există o stare conflictuală generată de faptul că E.M. (fostă B.), fosta soţie a persoanei vătămate, este actuala prietenă a inculpatului”, au afirmat procurorii ieşeni.

Afaceristul ar fi văzut „negru în faţa ochilor” pe 29 aprilie 2014, când a observat, în dreptul firmei sale, o autoutilitară condusă de Vasile B., care aştepta ridicarea barierei de la trecerea peste calea ferată. Conform anchetatorilor, Mihai C. ar fi aruncat cu pietre în maşina condusă de rivalul său, distrugând mai multe elemente de caroserie. De asemenea, Vasile B. ar fi coborât din autoutilitară, iar cei doi bărbaţi s-ar fi luat la harţă.

Scandalul nu s-a oprit, însă, aici. Mihai C. ar fi mers în curtea societăţii, ar fi urcat la volanul unei vole şi ar fi pornit după rivalul său. „A efectuat mai multe manevre la volanul utilajului respectiv, în jurul autoutilitarei aparţinând numitului Vasile B., urmărindu-l pe acesta din urmă cu scopul de a-l intimida”, au susţinut procurorii. Vasile B. ar fi încercat să urce la volanul maşinii sale, dar nu a reuşit şi s-ar fi rănit uşor. Ulterior, ambii bărbaţi au făcut plângere la Parchet.

În faţa anchetatorilor, Mihai C. ar fi susţinut că nu conduce vola pe drumurile publice şi că nu reţine să fi aruncat cu pietre în maşina lui Vasile B. sau să-l fi ameninţat.

Articolul precedentTutunul le-a adus dosare penale
Articolul următorProiect de 14 milioane de lei la USAMV Iași