Astăzi, la Palatul Roznovanu, va avea loc o altă ședință extraordinară a Consiliului Local Iași. Pe ordinea de zi este modificarea unui proiect de hotărâre privind stațiile de închiriere biciclete Iași- Velocity, proiect cu o valoare de peste 22 milioane de lei.

Municipalitatea va modifica o serie de anexe la proiect, anexe în urma cărora proiectul va beneficia de finanțare europeană pentru implementare. Este vorba despre actualizarea devizului proiectului, consilierii fiind întrebați daca sunt sau nu de acord cu actualizarea.

Sistemul va include stații automate de închiriere și predare a bicicletelor în diferite puncte de interes ale orașului, adică cetățenii pot prelua o bicicletă dintr-un punct al orașului și o pot preda într-o altă stație automată, în zona de interes, fără să fie necesară returnarea în stația inițială. Închirierea se va putea face cu ajutorul tuturor modalităților electronice (aplicații mobile, portal web etc.), precum și pe bază de card de acces.

Bicicletele vor fi special adaptate pentru transportul public, fabricate din materiale ușoare, prevăzute cu sisteme de siguranță și monitorizare permanentă GPS, acționate mecanic sau electric.

Totodată, va exista și un centru de gestiune a sistemului de „bike sharing“, pentru asigurarea distribuției bicicletelor în stații, cu sistem pentru optimizarea spațiilor de închiriere.

Articolul precedentMarian Șerbescu nu a mai fost prefect ieri. Care a fost motivul
Articolul următorAxa 1 a drumului Iași – Suceava, scoasă la licitație