Doi băieţi în vârstă de 14, respectiv 16 ani, au ajuns zilele trecute la spital Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ cu alcoolemii de 2 şi 3 la mie după ce au băut împreună cu prietenii lor mai multe tipuri de tărie, de la votcă până la whisky şi alte băuturi spirtoase.

„Cei doi au rămas internaţi în Clinica de Toxicologie. La momentul ajungerii în UPU s-au recoltat probele biologice, în primul rând pentru determinarea alcoolemiei, care confirmă suspiciunea clinică, dar şi probe pentru a vedea care este impactul alcoolului asupra unor organe, pentru a vedea ce fel de dezechilibre s-au produs asupra pacientului. Au primit perfuzii, sperăm ca evoluţia să fie una bună“, a declarat dr. Tamara Solange Roşu, purtător de cuvânt al UPU a Spitalului de Copii „Sf. Maria“.

În ultimii 5 ani, la spitalul ieșean au ajuns 488 de copii cu simptome specifice consumului exagerat de alcool, dintre care 314 au fost băieţi, iar 174 au fost fete. În acest interval de timp, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în rândul adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, fiind vorba despre 355 de cazuri.

Anul trecut, 126 de copii au primit diagnosticul de intoxicaţie cu alcool etilic, fiind vorba atât despre acte conştiente, cât şi despre accidente înregistrate în rândul copiilor cu vârste mici.

Articolul precedentNoua lege a pensiilor, dezbătută la Iași
Articolul următorÎncep lucrările la Centru Internaţional de Artă Contemporană