Un băiat în vârstă de cinci ani, din satul Todireşti, în zona Paşcani, a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ Iaşi în comă profundă după ce a fost lovit de o maşină, în timp ce se afla pe bicicletă.

În urma unui apel la 112, un echipaj SMURD s-a deplasat la faţa locului pentru a transporta băiatul la spital.

După investigaţii, s-a constatat că acesta se află în comă profundă şi prezintă un traumatism cranio-cerebral sever, scurgeri de sânge din urechea stângă, pupile dilatate, cu devieri ale globilor oculari spre dreapta.

„Pacientul în vârstă de cinci ani, ajuns în UPU după ce a fost accidentat de o maşină. Acesta se află în comă de gradul IV, cu un scor Glasgow de 3 puncte, şi are otoragie stângă, pupile dilatate cu devierea globilor oculari spre partea dreaptă şi traumatism cranio-cerebral sever, astfel că s-a decis intubaţia oro-traheală şi începerea ventilaţiei mecanice“, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

După ce s-a constatat că acesta nu prezintă alte traumatisme şi a fost văzut şi cei dela Secţia de Pediatrie a spitalului, a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie.

Articolul precedentCaptură impresionantă a oamenilor legii: s-a lăsat cu cătușe!
Articolul următorRAZIE în traficul din județ!