Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Iași au desfășurat o acțiune în județ pentru verficarea respectării prevederilor Legii privind regimul armelor şi muniţiilor.  

Au fost constatate trei infracțiuni și au fost confiscate o pușcă neletală cu destinația de tir sportiv, un pistol neletal cu destinația de tir sportiv și două pistoale neletale cu destinația autoapărare.

Totodată, au fost confiscate patru cartușe cu bile de cauciuc și 30 de bile metalice. Trei bărbați nu au depus armele neletale cu destinația de tir sportiv și apărare la un armurier autorizat în termen de zece zile de la expirarea valabilității permisului de armă.

Au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar cercetările continuă.

Astfel, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Iași, a fost amendat deoarece nu a anunțaț schimbarea domiciliului, în termen de zece zile, pentru efectuarea mențiunilor în permisul de portarmă. 

Articolul precedentLa închisoare, din cauza stupefiantelor
Articolul următorTroleibuz românesc, recondiționat ca piesă de muzeu la Iași