Patru indivizi au fost pedepsiţi de către judecătorii ieşeni, după ce au fost acuzaţi de comiterea unor infracţiuni.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Andrei Popiţanu la pedeapsa rezultantă de nouă ani, opt luni şi 4.693 de zile de puşcărie, pentru înşelăciune.

În acelaşi dosar, instanţa a dispus condamnarea lui Petru Pavel Anti la pedeapsa totală rezultantă de nouă ani, şapte luni şi 3.006 zile de temniţă, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune (30 de acte materiale, dintre care patru în formă consumată şi 26 în forma tentativei) şi complicitate la înşelăciune.

În plus, magistraţii l-au condamnat pe Paul Marian Holban la pedeapsa rezultantă de doi ani şi 6.236 de zile de închisoare, pentru complicitate la înşelăciune.

Totodată, judecătorii au condamnat-o pe Camelia Ciofu (fostă Anti) la doi ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune.

“Instanţa admite acţiunea şi, în consecinţă, obligă, în solidar, inculpaţii Popiţanu Andrei, Anti Petru Pavel, Holban Marian şi Ciofu (fostă Anti) Camelia la plata către partea civilă A.L. a sumei de 1.400 de euro şi 5.000 de lei, obligă, în solidar, inculpaţii Anti Petru Pavel şi Holban Marian la plata către partea civilă M.F. a sumei de 2.500 de euro şi 8.000 de lei, obligă inculpatul Anti Petru Pavel la plata către părţile civile a sumelor de 1.300 de euro, 20.000 de lei şi 30.000 de lei, reprezentând daune materiale”, au menţionat judecătorii ieşeni.

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Dosarul celor patru indivizi a început pe data de 28 noiembrie 2017. De altfel, unii dintre ei sunt cunoscuţi ai oamenilor legii, pentru comiterea unor fapte similare în trecut, pentru care au şi fost pedepsiţi de alte instanţe de judecată. Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de doi ani, cei patru ar fi colaborat pentru a păcăli mai multe persoane.

Procurorii au adăugat că Petru Pavel Anti şi soţia lui ar fi pus la punct un plan prin care ar fi înşelat mai mulţi pensionari prin metoda “Accidentul”. Petru Pavel Anti este originar din localitatea ieşeană Butea, el fiind băgat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi pentru înşelăciuni comise în trecut.