Mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate reprezintă una dintre cele mai enervante probleme ale unei gospodine. Deși ai grijă de hainele tale și folosești produse de curățare eficiente, se întâmplă să pățești des acest lucru. Este o situație cu adevărat supărătoare care te poate pune în dificultate.

Mirosul de umezeală din haine devine din ce în ce mai neplăcut, mai ales atunci când persistă după mai multe spălări. De aceea este important să știi care sunt metodele de prevenire sau de evitare a acestei probleme extrem de supărătoare.

Mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate sunt observate cel mai bine atunci când acestea sunt depozitate într-un dulap cu ușile închise. Astfel, se menține mirosul în țesătură și devine persistent, scrie Express UK.

O soluție eficientă împotriva mirosurilor neplăcute este folosirea oțetului. Acesta are proprietăți antibacteriene. Dezinfectează și îndepărtează mirosurile supărătoare. De asemenea, poți să adaugi și un balsam de rufe mai intens care să suplimenteze mirosul proaspăt.

Ai grijă ca hainele să fie complet uscate înainte de a fi depozitate într-un dulap. În plus, pentru a te asigura că nu există surse de umezeală în casă, folosește un dezumidificator. Acesta poate fi așezat, cu încredere, inclusiv în sertare sau în dulap. Astfel, acest dispozitiv va absorbi umezeala suplimentară, potrivit Mirror.

În plus, este recomandat să cureți des cuva mașinii de spălat pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute.

Poți folosi oțet, bicarbonat de sodiu și puțină zeamă de lămâie. Dacă preferi o notă mai fresh, picură câțiva stropi de ulei esențial într-un ciclu de autocurățare al mașinii de spălat. Apa folosită în acest ciclu trebuie să fie fierbinte pentru dezinfectare optimă.

Articolul precedentUcraina nu exclude posibile provocări din partea soldaților ruși aflați în Transnistria
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET