Dacia Unirea Brăila a ținut în șah aproape 80 de minute pe ACSM Politehnica Iași în meciul din etapa a II-a din play-off. Ieșenii, pregătiți de Costel Enache, au reușit să câștige cu 1-0 (0-0) după o suită de ratări la poarta lui Duță, dar și pe fondul unei apărări supraaglomerate a echipei brăilene. Jucătorii brăileni, asistați de pe margine de team-managerul Marian Samuilă, în absența antrenorului Laurențiu Ivan, suspendat pentru acest meci, au avut și ei o ocazie mare de a marca, la scorul de 0-0. 

În minutul 5 la un corner bătut de pe partea dreaptă de Stan, Camara reluat cu capul din 6 metri, peste poartă, iar în minutul 12, după o centrare a aceluiaș Stan, mingea trimisă spre Camara a fost deviată în corner de Moroianu. În minutul 14 brăilenii au avut o lovitură liberă de la circa 35 de metri, Sava a șutat direct, dar minggea a trecut pe lângă poarta lui Brînză. În minutul 18 Ilie i-a pasat lui Muratovici, care a trimis la 12 metri de poartă pentru Camara, dar mingea trimisă de acesta a fost respinsă de portarul Duță în corner.

În minutul 26 Sava a șutat de la peste 30 de metri, pe colțul scurt, dar portarul gazdelor a fost la post. În minutul 32 Serediuc îi pasează în adâncime lui Camara, acesta preia în colțul careului, în partea dreaptă, îi pasează în centru lui Chiorean, care șutează slab, în portar. În minutul 35 mingea a ajuns la 18 metri la Sava, dar acesta a șutat dintr-o poziție incomodă și nu i-a creat nicio emoție portarului ieșenilor. În minutul 45 Camara a pătruns în careu, dar a fost blocat de Fendoung și Moroianu a degajat în corner. Lovitura de la colț, de pe stânga, a fost trimisă pe bara a doua de Francisc Cristea, dar Sekou Camara a trimis cu capul din 4 metri pe lângă poarta apărată de Duță și scorul la pauză a rămas 0-0.

Prima ocazie de gol din repriza a doua a aparținut gazdelor, în minutul 51, când Plokhotnyuk a șutat din 6 metri lateral stânga, dar Duță a respins cu piciorul. În minutul 55 Petrache a pătruns până în careul gazdelor, dar a fost blocat de Ungurenașu, care a trimis în corner. Lovitura de la colț a fost executată de Petrache, până în colțul careului de 16 metru la Ștefăniță Sava, acesta l-a driblat pe Serediuc și a șutat de la 12 metri lateral dreapta, pe colțul scurt, dar Brînză a respins în corner. 

În minutul 64 Acolatse a șutat de la 15 metri lateral stânga, dar mult peste poarta gazdelor. Un minut mai târziu Cristea a pasat în adâncime pentru Camara, care a scăpat pe partea stângă, a intrat în careu, și din poziție unu la unu cu portarul advers a șutat de la 8 metri la colțul scurt, dar a respins Duță în corner. În minutul 66 Kouadio a centrat de pe dreapta, iar Pușcaș a trimis din 6 metri pe lângă poarta brăilenilor. 

În minutul 70 Fendoung a fost scos pe targă după ce a fost faultat în zona centrului terenului. În minutul 72 Cristea a centrat și Plokhotnyuk a trimis cu capul din 6 metri, iar Duță a respins de sub transversală. 

În minutul 78, nou intratul Mărieș a intrat în careul oaspeților și a șutat de la 10 metri lateral stânga, pe colțul scurt, și Duță a respins în corner. Lovitura de la colț a fost executată de Francisc Cristea. John Kamara s-a înălțat peste tot grupul de jucători aflat în fața careului mic și a înscris cu capul din 7 metri central, 1-0. 

În minutul 82 Plokhotnyuk a trimis cu capul din 4 metri, dar Duță a respins, iar peste 4 minute, la un corner executat de Cristea, Pușcaș a reluat din 4 metri, dar Duță a reținut. Ultima ocazie a meciului i-a aparținut lui Plokhotnyuk, care din 5 metri a șutat în portarul Duță și astfel meciul s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru Politehnica Iași.

Poli Iași: Brînză – Tib. Serediuc, Fl. Plămadă (min. 76 Cană), Ungurenașu, Ad. Ilie (min. 57 Kauadio)– Chiorean (min. 46 Pușcaș), J. Kamara – Al. Stan (min. 76 Mărieș), F. Cristea, Muratovic (min. 46 Plokhotnyuk) – S. Camara

Dacia Unirea Brăila: Duță – Cr. Leu (min. 90 Ghiță), Moroianu, Mocanu, Bădilaș – Zoua Yaya (min. 90 Passi Njopgang), Fendoung Ziepop (min. 74 Vartolomei) – Șt. Sava (min. 80 Boroșu), Acolatse, Petrache – Duțu (min. 80 Palade)

Sursa: Realitatea de Braila