Un studiu realizat de National Institutes of Health, publicat luni în Journal of the American College of Cardiology, a constatat că femeile care fac exerciții fizice în mod regulat au un risc cu 24% mai mic de deces din orice cauză în comparație cu femeile care nu fac exerciții fizice, în timp ce bărbații au avut un risc cu 15% mai mic, potrivit Yahoo Life.

Același studiu a arătat că femeile care fac exerciții fizice au un risc redus cu 36% de avea un atac de cord fatal, un accident vascular cerebral sau alte evenimente cardiovasculare, în timp ce bărbații au avut un risc redus cu 14%.

Diferențele arată că exercițiile fizice regulate pot oferi beneficii mai semnificative pentru sănătatea femeilor în ceea ce privește reducerea riscului de deces și de evenimente cardiovasculare decât în cazul bărbaților.

Cercetătorii au o teorie care ar putea explica această diferență, teorie legată de faptul că trupurile bărbaților sunt diferite din punct de vedere anatomic și fiziologic față de cele ale femeilor.

Bărbații au, în general, o capacitate pulmonară mai mare, inimi mai mari și o proporție mai mare de fibre musculare cu contracție rapidă decât femeile, notează studiul, astfel că, dacă un bărbat și o femeie ar trebui să facă aceleași exerciții, femeile ar angaja, teoretic, solicitări respiratorii, metabolice și de forță mai mari pentru a efectua aceleași mișcări ca și bărbații.

Altfel spus, ar putea fi mai dificil pentru corpul unei femei să efectueze aceleași exerciții practicate de un bărbat, ceea ce face ca organismul lor să lucreze mai mult. Teoretic, cu cât efortul depus în cadrul exercițiului este mai mare, cu atât mai mari sunt beneficiile pentru sănătate.

Studiul a constatat, de asemenea, că femeile au obținut beneficii similare sau mai mari decât bărbații cu durate mai scurte de exerciții fizice. De exemplu, în cazul exercițiilor aerobice moderate, femeile au atins pragul de reducere a riscului cu 18% în doar jumătate din timpul necesar bărbaților.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentDe DRAGOBETE iubește românește. Superstiții și obiceiuri
Articolul următorJudecătoarea care nu știa de victimele de la 2 Mai are probleme cu legea