Asigurarea protecţiei elevilor în şcoli constituie, în continuare, o problemă dureroasă a României, iar responsabilitatea se împarte între administraţia centrală şi cea locală. 

Consiliul Naţional al Elevilor arată dimensiunile crizei privind securitatea în preajma şcolilor. Dincolo de deficienţele uriaşe ale infrastructurii educaţionale, siguranţa elevilor este şi ea periclitată. Conform Consiliului, 41% dintre elevi s-au simţit ameninţaţi în şcoală, fizic sau moral.

Ca să înţelegem mai bine proporţiile calamităţii întreţinute de PSD-ALDE, doar 18% dintre cele aproape 18.000 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat au asigurate măsuri de pază şi supraveghere video! Iar în aproape 6.500 de şcoli nu există nici o măsură de protecţie!

Consiliul Naţional al Elevilor a declarat că în multe şcoli se apelează la aşa-numitul “fond al gardianului”, adică solicitarea de bani de la părinţi pentru a plata pazei. Ceea ce este inacceptabil!

Din păcate, actuala guvernare a închis ochii la încălcarea Legii 35/2007, care prevede creşterea siguranţei în mediul şcolar. Astfel, PSD şi ALDE se fac vinovate de periclitarea siguranţei elevilor şi de perpetuarea unui sistem ilegal, cel privind strângerea de bani de la părinţi.

Vorbim de alte generaţii de sacrificiu, pe care PSD le lasă de izbelişte, cu un preţ imens pe care îl vom plăti mai târziu. Ce distruge acum executivul trebuie reconstruit printr-un efort naţional susţinut de toate forţele democratice politice şi civice“, a declarat deputatul PNL de Iași Dumitru Oprea.