“Imediat după alegerile europarlamentare, fără nici un fel de dezbatere publică sau minim anunţ în prealabil, guvernarea Dăncilă decide să dea Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Codului Administrativ. Cu aviz negativ de la Consiliul Economic şi Social, documentul a intrat în vigoare în buza vacanţei parlamentare! S-a discutat mult despre o singură modificare, una care a vrut să mascheze alte prevederi toxice, aceea că se va reveni la alegerea nominală a preşedintelui Consiliului Judeţean”, crede deputatul ieşean Dumitru Oprea.

“De fapt, Guvernul PSD a adoptat prin OUG controversatul Cod Administrativ pentru a linişti baronii locali în urma alegerilor şi a le arăta că încă deţin puterea şi au un Guvern la picioarele lor care le poate rezolva problemele. Pe spinarea întregii Românii, o mână de oameni, potentaţii locali PSD au primit asigurarea că încă sunt la putere, în ciuda scorului ruşinos din alegeri.

Prin această formă de Cod Administrativ sunt oferite noi privilegii baronilor PSD. Farsa merge mai departe: baronii sunt protejaţi de controlul centrului şi se ajunge la feudalizarea administraţiei locale! Mai mult, în buna tradiţie a grijii purtate infractorilor de rang înalt, Codul Administrativ prevede că, în viitor, pot fi membri ai Guvernului şi persoanele condamnate penal, dar pentru care a intervenit reabilitarea. La rigoare, după ce îşi va fi ispăşit pedeapsa, şi Liviu Dragnea ar putea redeveni ministru într-un ipotetic viitor nou guvern PSD!

Este un atentat la siguranţa României şi de aceea PNL a decis să conteste la Curtea Constituţională Codul Administrativ.

Un nou Cod Administrativ poate fi adoptat numai de Parlament, ca autoritate legiuitoare, nu de executiv, după lungi dezbateri.

Prin contestarea acestui aiuritor Cod la CCR, PNL ia atitudine în numele românilor, în numele României. Vom împiedica scoaterea ţării la mezat şi îi vom trimite pe aceşti impostori care ne vând acolo unde le este locul: la lada de gunoi a istoriei!”, a precizat deputatul PNL de Iaşi Dumitru Oprea.