Într-o întrebare adresată Ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită informații despre stadiul proiectului privind regionalizarea României, un obiectiv de care s-a ocupat îndeaproape, în anul 2013, actualul lider al PSD, Liviu Dragnea.

Unul dintre principalele subiecte de pe agenda publică din ultimii ani l-a reprezentat dezbaterea proiectului de regionalizare a României. Artizanul acestor dezbateri a fost chiar actualul președinte al PSD, fost ministru al dezvoltării.

În primăvara anului 2013, Liviu Dragnea afirma că regiunile nu reprezintă un moft, ci o necesitate pentru România, iar descentralizarea administrativă era un proces care trebuia finalizat în acel an. Însă, având în vedere că PSD, în toți acești ani, a deținut guvernarea, este neclar de ce a fost abandonat unul dintre proiectele pe care șeful coaliției PSD-ALDE le-a susținut cu cea mai mare înflăcărare“, a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că este important să fie făcute publice cauzele pentru care s-a renunţat la proiectele de regionalizare şi descentralizare administrativă. În plus, s-a solicitat Ministerului Paul Stănescu informații privind posibila reluare şi finalizare a acestor proiecte înainte de a începe următorul exercițiu financiar al Uniunii Europene.

Articolul precedentAu început lucrările de modernizare pe DJ 248A
Articolul următorCondamnaţi pentru trafic de stupefiante