Un grup de cercetători ai Laboratorului de Biofizică Moleculară și Celulară din cadrul Facultății de Fizică din cadrul Universității „Al. I. Cuza” Iași au descoperit o metodă de detecție rapidă a diferiților patogeni, aplicabilă și pentru COVID-19.

Oamenii de știință de la Laboratorul de Biofizică Moleculară și Celulară din cadrul Facultății de Fizică au introdus, încă din anul 2019, o metodă de depistare timpurie a infecțiilor produse de agenții patogeni, bacterieni sau virali, bazată pe detecția rapidă a unor fragmente scurte de acizi nucleici.

Această metodă ar putea sta la baza realizării unor dispozitive portabile, mai ieftine și mai ușor de utilizat decât cele curente (e.g., RT-PCR).

Acestea ar putea fi folosite în detecția în unități mobile a fragmentelor de acizi nucleici, care ar putea fi foarte utilizate în diferite situații sociale, inclusiv în cea generată de COVID-19.

Articolul precedentCozi mari la intrat în piețele ieșene! Nu se respectă regulile!
Articolul următorMesaj transmis din spital de polițistul de frontieră ieșean, infectat cu coronavirus: „Stați în casă! La spital nu este apă caldă!“