Lucrările de demolare și dezafectare a clădirilor fostei firme Iasitex SA au lăsat în urmă cantități impresionante de deșeuri. Molozul, praful și restul de materiale de construcții sunt lăsate acum la voia întâmplării, cetățenii fiind expuși poluării. Plasele de protecție din zona șantierului Iasitex SA s-au desprins din pozițiile inițiale, iar deșeurile au ieșit cu mult din suprafața achiziționată recent de Agroland Capital, deținută de SIF Moldova

Demolările începute în urmă cu aproape o lună pe platforma fostei fabrici Iasitex SA au lăsat în urmă o imagine dezolantă. Deafecatrea clădirilor a fost făcută în mare viteză pe terenul de peste 30.000 de metri pătrați. Lucrările de dezafectare s-au făcut mai ales pe timpul nopții, în așa fel încât populația să nu observe cum decurg acestea.

După ce clădirile respective au fost puse la pământ, deșeurile au fost lăsate la voia întâmplării, iar plasele de protecție montate pentru protejarea mediului înconjurător s-au desprins din poziția inițială. Resturi de materiale de construcții, moloz, mult praf și alte deșeuri ies acum în stradă, iar cetățenii sunt expuși unei poluări puternice.

Firma care deține terneul, Agroland Capital SA, a primit autorizarea de demolare a unui număr de 39 de clădiri existente și conservarea a două imobile.

Platforma achiziționată de Agroland Capital SA, deținută de SIF Moldova, are o suprafață totală de de 30.191 metri pătrați. Concret, clădirile au fost neutralizate pe o suprafață construită de 15.107 metri pătrați.

Agroland Capital SA a achiziționat de la Ștefan Vuza terenurile ce aparțineau Iasitex SA. Prețul plătit a fost de 37 de milioane de lei, iar intenția este ca aici să se ridice un proiect imobiliar comercial și rezidențial.

Articolul precedentA fost adus la spital cu „mascații“. Și-a tăiat venele după ce s-a certat cu nevasta
Articolul următorPolițiștii au rămas blocați când au văzut ce are în casă. Putea să arunce în aer blocul