Luni, 18 iunie, de la ora 14.00, Excelența Sa, Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, va susține un discurs în „Sala Voievozilor” de la Palatul Culturii Iași. Vizita ambasadorului britanic se desfășoară în cadrul Campaniei de diplomație publică #BritainInRomania aflată în cel de-al doilea an de desfășurare și urmărește să promoveze cinci mari teme, prin vizite regionale.

Temele promovate în cadrul acestei vizite sunt celebrarea muncii ONG-urilor britanice, promovarea legăturilor bilaterale de-a lungul istoriei dintre Marea Britanie și România, precum și a celor legate de comerțul, cooperarea pe apărare și oprirea criminalității.

De asemenea, campania își dorește să avanseze valorile britanice în ceea ce privește susținerea drepturilor omului și nediscriminarea pe bază de naționalitate, religie, orientare sexuală sau dizabilitate, precum și promovarea luptei împotriva corupției și transparența în viața publică.

Un alt obiectiv este focalizarea pe noua generație de tineri a României, având în vedere numărul mare de studenți români din Marea Britanie.

Articolul precedentMașini noi pentru Poliția ieșeană
Articolul următorIndivid prins înarmat cu un cuţit şi o bară metalică, într-o instanţă din România. Voia “să-şi facă dreptate”!