Președintele Senatului Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” (TUIASI) Iași, Doru Adrian Pănescu, a demisionat din această funcție, decizia fiind supusă atenției Consiliului de Administrație în ședința de miercuri, 30 mai.

Senatorul a declarat că nu își poate desfășura activitatea cu aceeași atenție și nu mai poate să-i dedice la fel de mult timp ca la începutul mandatului de președinte al Senatului.

„Am prea multe sarcini și simt că nu mai pot face față să le duc pe toate la nivelul cel mai bun; să fiu în același timp și cadru didactic la Facultatea de Automatică și Calculatoare, și președinte al Senatului, și parlamentar, și secretar al Comisiei de învățământ a Senatului. A renunța la a fi cadru didactic nu este ceva de luat în considerare, dar m-am gândit că ar fi totuși mai bine să păstrez calitatea de parlamentar, fiindcă reprezint învățământul și mediul academic din Iași. Daca aș renunța, poate nu ar veni cineva care să aibă aceeași reprezentativitate pe care am avut-o eu, în timp ce la conducerea Senatului poate veni un alt cadru didactic care să poată, cum făceam și eu la începutul mandatului, să fie în fiecare zi în universitate, să aibă timp zilnic să analizeze documentele care vin în Senat și să se dedice acestei funcții, care nu este una simpla”, a declarat Doru Adrian Pănescu.

Acesta va rămâne în continuare membru al Senatului, poziție în care a fost ales în 2016.

Următorul președinte al Senatului va fi ales de membrii forului academic în ședința programată pentru ziua de 8 iunie.

Articolul precedentPrețul biletelor pentru transportul public se modifică în septembrie
Articolul următorCâteva zeci de ieşeni au protestat împotriva deciziei CCR