Anchetatorii ieşeni au în lucru un dosar penal în care se efectuează cercetări în rem pentru abuz în serviciu în legătură modul în care a fost achiziţionat Spitalul modular de la Leţcani.

Unitatea, care se află în subordinea Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, are paturi pentru bolnavii de Covid-19. 

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, investigaţia a fost deschisă în luna august, ca urmare a unei sesizări din oficiu a Poliţiei.  Sunt efectuate cercetări pentru posibile fapte de abuz în serviciu referitoare la modalitatea de achiziţie a Spitalului de la Leţcani. 

“Cercetările sunt efectuate în rem iar dosarul se află într-o fază incipientă. Au fost solicitate înscrisuri şi informaţii de la anumite instituţii, pentru a se putea stabili criteriile pentru determinarea competenţie, calificarea juridică a faptelor”, a declarat pentru Adevărul, Dragoş Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. 

Dosarul a fost deschis ca urmare a unor articole din mass-media, a mai precizat procurorul ieşean.

Până acum, au fost solicitate documente de la consiliile judeţene Neamţ şi Iaşi, dar şi de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, sub umbrela căreia a fost ridicat spitalul de la Leţcani. Cele două consiliile erau conduse la momentul investiţiei de Maricel Popa, la Iaşi, şi de Ionel Arsene, de la Neamţ. Popa nu a mai câştigat încă un mandat de preşedinte al CJ Iaşi la alegerile locale, fiind înlocuit de liberalul Costel Alexe. Arsene este şi în prezent preşedinte al CJ Neamţ.

Într-o postare pe Facebook de acum câteva zile, preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe preciza, referitor la Spitalul de la Leţcani, că unitatea se confruntă cu următoarele probleme: – instalaţia de încălzire, realizată cu aparate de aer condiţionat, nu funcţionează în condiţii de temperatură scăzută (la -15 gr.C); – alimentarea cu apă şi conductele de canalizare externe nu sunt izolate complet şi riscă să îngheţe; – burdufurile de trecere dintre module nu asigură etanşeitatea şi nici izolarea termică, pe timpul iernii existând pericolul de blocare a uşilor; – apele pluviale nu sunt colectate, inundând curtea şi sunt un factor de risc mai ales în perioadele de îngheţ; – nu sunt contracte de mentenanţă pentru servicii de alimentare cu apă, oxigen, energie electrică, PSI, etc.

Sursa: adevarul.ro

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedent100% TU DECIZI! Maya Teodoroiu, mereu aproape de PSD. Cum urci în carieră când partidul e la putere
Articolul următorKlaus Iohannis, declarații după ședința de urgentă de la Palatul Cotroceni