Consilierii județeni au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate necesar realizării proiectului „Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Elena Doamna Iași” și a devizului proiectului, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare sociale”.

Astfel, se dorește achiziționarea unui computer tomograf spiral utilizat pentru diagnosticul de precizie al afecțiunilor tumorale, a unui aparat de rezonanță magnetică, ce permite evaluarea detaliată a pacientelor, un mamograf, o instalație de roentgendiagnostic mobilă, digitală, cu DAP-metru (aparat utilizat pentru radiografierea nou-născuților la cu afectare respiratorie) și a unui ecograf.

Uniunea Europeană va susține 70 la sută din valoarea proiectului, aportul statului român va fi de 28 de procente din sumă, în vreme ce Consiliul Județean va contribui cu 2 la sută.

În ultimii ani, numărul de consultații în cadrul ambulatoriului de la „Elena Doamna” a crescut de la 10.700, în 2016 la peste 12 000 de consultații, în 2018. Având în vedere adresabilitatea tot mai mare este necesară dotarea acestui sector cu aparatură nouă, performantă, care să contribuie la creșterea calității și eficienței serviciilor medicale.

Articolul precedentModificări în transportul public, sâmbătă dimineaţă
Articolul următorSupralărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu, în discuția consilierilor locali