Asistenţii medicali ieşeni se pot înscrie la examenul de grad principal care va avea loc în perioada următoare. Înscrierile se pot face în perioada 8 octombrie – 23 octombrie.

Pentru înscriere, candidatul trebuie să depună un dosar care să conţină o cerere de înscriere, copia actului de identitate, copia certificatului de absolvire eliberat de Ministerul Sănătăţii, copia atestatului de echivalare, dacă este cazul.

În privinţa candidaţilor cu formare profesională efectuată în străinătate, candidatul trebuie să depună copia diplomei obţinute însoţită de traducerea legalizată, precum şi o adeverinţă eliberată de angajator.

Din această adeverinţă trebuie să reiasă experienţa profesională de minimum cinci ani, „cumulată în specialitatea în care a profesat cu titlul de soră medicală/asistent medical, în cazul în care a dobândit ulterior, în condiţiile legii, un titlu oficial de calificare în specialitatea de asistent medical“, au precizat reprezentanţii Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR).

Tot pentru dosarul de înscriere este nevoie de o taxă de participare de 150 de lei pentru fiecare candidat. Suma se va plăti în contul IBAN RO49UGBI0000362008983RON, deschis la GARANTI BANK, beneficiar OAMGMAMR.

Articolul precedentPolitician ieșean: “Guvernul Dăncilă e o calamitate!”
Articolul următorStradă închisă din cauza lucrărilor la reţeaua de apă