Organizaţia municipală a ALDE Iaşi și-a ales șef la nivel de municipiu. Viceprimarul Radu Botez, care a fost singurul candidat. a fost ales cu un singur vot „împotrivă“.

Până acum, ALDE Iași a avut o conducere interimară, aceasta fiind prima conferinţă de alegeri.

„Echipa de conducere este complet schimbată. În biroul politic din fruntea filialei au fost aleşi de la profesori universitari şi medici până la tineri ce lucrează în domeniul IT“, a spus Radu Botez.

Liderul local ALDE s-a declarat în favoarea introducerii scrutinului în două tururi la alegerile locale din 2020.

„Eu sunt convins că este necesară o alegere în două tururi, asta nu înseamnă că acest lucru poate să fie 100% şi dorinţa partidului. Convingerea mea este cât se poate de clară că actualele alegeri parlamentare au o lipsă majoră prin această alegere numai pe liste“, a spus Radu Botez.

Membrii ALDE se vor reuni din nou, sâmbătă, pentru o nouă sesiune de alegeri, de data aceasta la nivelul organizaţiei judeţene. La eveniment este aşteptat să participe şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

În prezent, organizaţia judeţeană Iași este condusă de deputatul Varujan Vosganian şi, cel mai probabil, el va rămâne în fruntea filialei pentru încă patru ani.

Articolul precedentCurse aeriene de trei ori pe săptămână Iași – Cluj
Articolul următorCu dosar penal, după ce s-a plimbat cu mopedul