Fiul lui Andrei Pleşu, Mihai Pleşu, al cărui nume a fost implicat de procurorii DIICOT Iaşi într-un dosar de trafic de droguri, a fost pus în libertate în noaptea de sâmbătă spre duminică, el fiind cercetat acum sub control judiciar.

La ieşirea de la audieri, Mihai Pleşu a susţinut că este complet nevinovat şi că nu a existat nicio probă care să îl vizeze în dosarul privind drogurile. Mai mult, el a susţinut că nu este normal modul în care a fost tratat, având în vedere că tatăl său, Andrei Pleşu, a colaborat cu atâtea instituţii din România.

De asemenea, la rândul ei, avocata lui Mihai Pleşu a susţinut că anchetatorii DIICOT nu au nicio probă împotriva clientului ei.

„Pentru domnul Mihai Pleșu s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile. El respinge vehement toate aceste acuzații. De altfel, nici la dosarul cauzei n-am văzut astăzi probe. Din punctul meu de vedere, nu sunt probe care să susțină aceste acuzații ale procurorului. Nu există nicio probă din care să rezulte măcar o întâlnire, un trafic de droguri în şapte luni de zile, de când durează această anchetă”, a declarat Sandra Grădinaru, avocata lui Mihai Pleșu.
Tânăra din Iași implicată în dosar va fi cercetată tot sub control judiciar. Pentru ceilalți șase suspecți, doi originari din Iași, trei din București și un cetățean britanic, magistraţii au dispus măsura arestului la domiciliu.
Ancheta în acest caz a început în septembrie 2018. Mihai Pleşu, fiul filosofului Andrei Pleşu, a fost reţinut vineri noaptea de procurorii DIICOT Iaşi, într-un dosar privind traficul de droguri, alături de alte persoane. Anchetatorii vorbesc despre o grupare care aproviziona cu droguri (cannabis, ciuperci halucinogene şi pastile de ecstasy) festivaluri techno din Iaşi.
Articolul precedentLe priește în deplasare. Ieșenii au luat trei puncte la Pitești, cu FC Hermannstadt
Articolul următorBănuit de spargeri în serie, ARESTAT