Agenții din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au confiscat, în urma unei acțiuni, 22.960 de ţigări de contrabandă, în valoare de 16.044 de lei. 

Astfel, poliţiştii din Punctul de Trecere a Frontierei Iași – Feroviar au efectuat formalităţile pentru intrarea în ţară a pasagerilor trenului accelerat nr. 401, care circulă pe ruta Chişinău – Iaşi – București. 

În baza unei informaţii deţinute, oamenii legii au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra vagoanelor trenului. Astfel, au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, în pardoseala cuşetei numărul 9 a vagonului 6 mai multe pachete cu ţigări de contrabandă. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că ţigările aparţin însoțitorilor vagonului respectiv, M.I. şi B.N., în vârstă de 51, respectiv 32 de ani, ambii cu cetăţenie română şi de Republica Moldova. 

S-a realizat inventarierea bunurilor descoperite şi a rezultat cantitatea totală de 22.960 de țigări de proveniență din Republica Moldova. 

A fost luată măsura ridicării ţigărilor, în valoare de 16.044 de lei, în vederea confiscării, iar persoanele vizate au fost amendate cu suma totală de 20.000 de lei. 

Articolul precedentCercetat penal, din pricina alcoolului
Articolul următorTot mai multe femei ajung la psihiatru din cauza consumului de alcool