Noul investitor al formației CSM Politehnica Iași, Horia Sabo, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că își dorește ca gruparea ieșeană să aibă o participare constantă în cupele europene.

„Ne dorim ca în cei cinci ani să fim o prezență constantă în competițiile europene. Poli Iași va fi preocuparea mea principală. Îmi voi reloca familia în Iași. Vom munci să avem un traseu sportiv performant. Ne dorim să fim principala forță fotbalistică din Moldova. În acest sezon vrem să fie un sezon de consolidare, adică o clasare cel puțin la fel de bună ca sezonul recent încheiat.

Bugetul clubului va fi de aproximativ 3,5 milioane de euro“, spune Horia Sabo.

Omul de afaceri a menționat că a ales Iașul în urma unei minuțioase analize financiare și că aceasta este prima sa implicare în fotbal.

„Am ales să mă implic în fotbal pentru că am văzut-o ca o provocare nouă. În luna februarie, Primăria Iași a lansat o scrisoare deschisă prin care cerea sprijin financiar. Am vorbit cu domnul Selymes și am discutat să vedem dacă este o oportunitate să facem business aici. Mi-a spus că da. Am ales Iașul după ce am analizat datele financiare. Una dintre condițiile puse de mine înainte de a a veni a fost ca domnul Ambrosie să rămână președinte. Eu fac business și vreau randament financiar“, precizează Sabo.

Horia Sabo, care deține un grup de firme care activează în servicii, telecomunicații și parțial în industria alimentară, își dorește aducerea unor sponsori la echipă: „ În perioada următoare vom aduce și sponsori. Ne dorim s[ facem un rebranding. Suntem a patra echipă ca număr de suporteri din țară și acest fapt ne bucură. Avem un plan financiar și sportiv bazat pe datele de acum. Suma concretă cu care vom veni nu o pot preciza acum. Vom investi atât cât este nevoie.“

Articolul precedentCSM Politehnica Iași a reziliat înțelegerea cu Ivan Kelava
Articolul următorTibor Selymes promite jucători din Franța și Olanda