Un individ va fi nevoit să dea explicaţii în instanţă, după ce a fost acuzat de comiterea unor infracţiuni.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea în judecată a lui Vandam Constantin, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Oamenii legii au precizat că, pe 24 februarie 2016, în jurul orei 19.50, în timp ce se afla în parcarea Complexului Comercial Iulius Mall, Vandam Constantin avea asupra lui o sabie, cu care a lovit un bărbat în zona genunchiului drept, cauzândui leziuni ce au necesitat 9-10 zile de îngrijiri medicale.

Anchetatorii au mai spus că, pe 29 februarie 2016, partea vătămată a mers la Poliţie, unde sa plâns cu privire la incidentul cu Vandam Constantin. De asemenea, un taximetrist a formulat o plângere potrivit căreia o persoană necunoscută ia spart luneta şi geamul de la maşina cu care se deplasa.

Procurorii au afirmat că, în ziua respectivă, în timp ce se aflau la food court, la etajul al doilea al Iulius Mall, Vandam Constantin, Jan Constantin şi alţi cunoscuţi, sau întâlnit cu apropiaţi ai clanului Corduneanu. La un moment dat, între o femeie şi Jan Constantin a avut loc un conflict verbal, după care femeia a coborât la parterul complexului comercial.

Apoi, apropiaţii clanului Corduneanu au părăsit incinta complexului, îndreptânduse către bulevardul Tudor Vladimirescu. Anchetatorii au menţionat că, în acel moment, din complex a ieşit şi Vandam Constantin, care a scos dintro geantă o sabie, a alergat către grupul respectiv şi la lovit pe R.H. peste genunchiul drept. Mai apoi, acesta şi amicii săi au urcat întrun taxi, dar, pentru că accesul la bulevard era blocat de un alt taxi, o persoană a coborât din prima maşină şi a lovit cu un obiect contodent în geamul vehiculului din faţă.

În cauză a fost dispusă disjungerea cu privire la comiterea infracţiunii de distrugere, sesizată de către proprietarul maşinii echipată taxi”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. La audieri, Vandam Constantin a refuzat să dea declaraţii.

Articolul precedentJudecați pentru șpagă la Primărie: ar fi vrut să cumpere o autorizație!
Articolul următorPeste 100 de amenzi date de Rutieră, la Iași