Patru noi puncte de lansare a rachetelor antigrindină vor fi construite anul viitor în jumătatea de nord-vest a judeţului.

Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a lansat în licitaţie contractul pentru proiectarea şi execuţia punctelor de lansare de la Boureni (Moţca), Lespezi, Plugari şi Româneşti.

Ele vor face parte din Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 1 Iaşi – Grup de Combatere Cotnari. Cu aceste noi patru puncte de lansare, numărul lor în cadrul Grupului Cotnari va ajunge la 12, „asigurând astfel protecţia culturilor agricole de pe o suprafaţă de 222.000 de hectare din judeţul Iaşi”, se arată în caietul de sarcini.

Valoarea totală estimată de la care porneşte licitaţia în sens descrescător este de 1,9 milioane de lei, fiecare dintre cele patru puncte (loturi) având acelaşi cost. Termenul de depunere a ofertelor este 20 februarie 2019, iar durata contractului, 120 de zile.

Câştigătorul sau câştigătorii licitaţiei vor avea la dispoziţie 15 zile să realizeze proiectul tehnic şi documentaţia pentru solicitarea autorizaţiei de construire, 45 de zile pentru obţinerea acesteia şi 60 de zile pentru realizarea construcţiilor (platformelor de lansare).

Anul trecut, în judeţul Iaşi au fost lansate 143 de astfel de rachete.

Articolul precedentMuzeul „Nicolae Gane”, restaurat cu fonduri europene
Articolul următorIeșenii cer 160.000 euro pentru Cristea