Instalația de artă realizată de artistul german Clemens Behr, care a stârnit multe reacții negative pe Facebook, a fost ridicată de pe Pietonal Ștefan cel Mare. Construcția amplasată cu zece zile în urmă pe Pietonal, care a stârnit discuții aprinse, a fost demontată de angajații de la Servicii Publice. Lucrarea de 71.400 lei va rămâne în patrimoniul municipiului Iași.

Oficialii Primăriei spun că achiziţia a fost făcută în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE) şi este vorba despre o „instalaţie de artă unică, cu puternice influenţe dadaiste“, pentru care au fost folosite materiale reciclate sau materiale uzuale de construcţii.

„Lucrarea va rămâne în patrimoniul Municipiului Iaşi, urmând a se identifica un alt amplasament decât cel actual, amplasament care va fi decis în urma unor discuţii cu specialişti în domeniu (Uniunea Artiştilor Plastici – filiala Iaşi)“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

Buraga a adăugat că toate costurile aferente amplasării „instalaţiei de artă“ pe pietonal au ajuns la 71.400 lei, sumă ce include onorariul artistului, transportul, cazarea, materialele folosite şi manopera.

Articolul precedentȘoferi transformați în pietoni de Rutieră
Articolul următorMașină izbită de tren, la Podu Iloaiei