Agenţii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Iași și Secţiei II de Poliţie Rurală Ciurea, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale, însoţiţi de reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Iași, au efectuat patru percheziții domiciliare în comuna Grajduri, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tăiere şi furt de material lemnos.

Perchezițiile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Ordine Publică Iași, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Un bărbat de 30 de ani, din comuna Grajduri, este bănuit că, în perioada aprilie – iulie 2018, ar fi tăiat şi ar fi furat 13,866 mcde material lemnos, de esenţă stejar, dintr-o pădure privatădin comuna Grajduri. În urma perchezițiilor, polițiștii au identificat la locuința acestuia 2,473 de metri cubi de material lemnos, care a fost ridicat și predat Ocolului Silvic Pădureni. De asemenea, la domiciliul acestuia au fost identificate o drujbă, o căruţă, două topoare, 1.500 de lei şi 100 de euro, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Anchetatorii au adăugat că au fost indisponibilizați 5,219 metri cubide lemn, găsiți la locuinţele unor persoane care ar fi cumpărat materialul de la bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor silvice.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul bănuit de comiterea infracţiunilor de tăiere şi sustragere de material lemnos fără drept a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Iași, urmând a fi prezentat Parchetului de pe Judecătoria Iași ,cu propuneri legale”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, Anca Vîjiac.

Potrivit acesteia, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale. 

Articolul precedentPrimăria şi Consiliul Județean se bat pe administrarea Sălii Polivalente, a Casei Studenţilor şi a Taberei Ciric
Articolul următorTineri cercetați din cauza carnetelor