Un ieșean va trebui să ofere explicații în instanță, după ce a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni.

Procurorii au dispus trimiterea în fața instanței a lui Iustinian R., pentru distrugere și nerespectarea hotărârilor judecătorești.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 12 martie 2018, în jurul orei 21.00, individul ar fi încălcat prevederile ordinului de protecție emis împotriva sa, în sensul că a mers la adresa la care locuiesc soția și fiica lui, în condițiile în care avea obligația de a păstra o distanță de minimum 300 de metri față de acestea, a lovit ușa apartamentului respectiv cu pumnii și picioarele, provocând astfel un prejudiciu de 200 de lei.

Procurorii au precizat că individul a fost căsătorit cu partea vătămată în perioada 1997 – 2014, iar din mariaj a rezultat o fată, care, acum, are 17 ani. Deoarece individul ar fi avut un comportament agresiv față de fosta nevastă, aceasta a cerut și a obținut mai multe ordine de protecție împotriva lui.

Însă, spun anchetorii, pe data de 12 martie 2018, în jurul orei 21.00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, individul a mers la apartamentul fostei soții, unde ar fi avut un comportament violent, lovind în ușă cu pumnii și picioarele și strigând că vrea să își vadă fiica.

Așadar, de după ușă, femeia i-a amintit individului că există un ordin de protecție emis pe numele lui și că nu are voie să se apropie de locuință la mai puțin de 300 de metri. De asemenea, femeia a sunat la numărul pentru apeluri de urgență 112, iar în imobil a sosit un echipaj din cadrul Secției I de Poliție. Oamenii legii l-au luat pe individ și l-au dus la Institutul de Psihiatrie Socola, din cauza stării pe care o manifesta.

“Inculpatul a susținut că, în ziua respectivă, a consumat băuturi alcoolice într-un bar. De asemenea, acesta a afirmat că a trimis mai multe mesaje de tip SMS atât fostei sale soții, cât și fiicei lor. În schimb, el a spus că nu își amintește cum a ajuns la domiciliul persoanelor vătămate, ci doar că a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola, din Iași. Totodată, inculpatul și-a motivat comportamentul agresiv pe fondul consumului de băuturi alcoolice și că regretă comiterea faptelor”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Articolul precedentRomeo Vatră cere demisia directorului Aeroportului Iași
Articolul următorPeste 20 de șoferi, transformați în pietoni într-o zi!