Gabriel Harabagiu, viceprimarul Iaşului, a obţinut o primă victorie în instanţă în faţa Partidul Social-Democrat (PSD), magistraţii suspendând excluderea acestuia din formaţiunea politică. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au admis miercuri una dintre acţiunile formulate de Gabriel Harabagiu împotriva PSD. „Instanţa admite cererea formulată pe calea ordonanţei preşedinţiale de reclamantul Harabagiu Gabriel Vasile, în contradictoriu cu pârâtul Partidul Social Democrat. Dispune suspendarea executării hotărârii nr. 215 de pe 14 februarie 2018 emisă de Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat până la soluţionarea definitivă a litigiului înregistrat pe rolul Tribunalului Iaşi (privind anularea excluderii sale – n.r.)”, au precizat magistraţii Tribunalului Iaşi. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Viceprimarul Iaşului, Gabriel Harabagiu, a solicitat recent Tribunalului Iaşi suspendarea şi, respectiv, anularea actului administrativ prin care s-a luat decizia de excludere a sa din PSD. „Am cerut Tribunalului Iaşi suspendarea actului administrativ prin care s-a hotărât excluderea mea din PSD. Am solicitat şi anularea aceluiaşi act. Consider că mi-a fost încălcat dreptul la apărare. Am fost anunţat despre întrunirea Comisiei de Etică la ora 12.00, printr-o hârtie lăsată la secretariat, iar, la ora 17.00, ar fi trebuit să mă prezint în faţa comisiei. A fost făcut un abuz în ceea ce mă priveşte“, a precizat Harabagiu.

Potrivit acestuia, a fost judecat doar de trei membri ai Comisiei de Etică, în condiţiile în care şapte persoane ar fi trebuit să ia o hotărâre în privinţa lui. Recent, şi primarul Mihai Chirica a acţionat în judecată PSD, pentru faptul că, în urmă cu un an, CEx PSD a hotărât retragerea tuturor funcţiilor politice.

Articolul precedentSancționat pentru refuz de legitimare
Articolul următorO șoferiță băută a avariat trei mașini în Dacia