Grupul editorial Cartea Românească deschide luni, 1 octombrie, ora 18:00, la Iași, Librăria Cartea Românească, în zona bulevardului Stefan cel Mare si Sfânt, nr. 2. Cu prilejul inaugurării sediului din Iași va fi lansat volumul Arca lui Noe, semnat de Nicolae Manolescu.

La eveniment vor participa, printre alții, Varujan Vosganian, Daniel Cristea-Enache, Ioan Holban, Cassian Maria Spiridon și Vasile Burlui. Moderatorul acestui eveniment va fi Călin Vlasie, director al Editurii Cartea Românească.

Lansarea de carte va fi urmată de prezentarea primului număr al publicatiei „Semnal”, o publicație periodică axată pe noutățile Editurii Cartea Românească, dar și pe cele ale altor edituri prezente cu cărți în Librăria Cartea Românească din Iași.

„În anul Centenarului și în pragul propriului Centenar, Editura Cartea Românească se întoarce la Iași, locul de care o leagă o lungă și interesantă istorie. Cartea Românească este cea mai veche editură din țară. A fost înființată în anul 1919 prin fuziunea mai multor edituri și tipografii, la inițiativa rectorului Universității București, Ion Athanasiu și a profesorului universitar Ion Th. Simionescu, fost rector al Universității din Iași. În anul 1948, editura a fost desființată de regimul comunist. A fost reînființată în 1970, ca editură a Uniunii Scriitorilor din România, sub conducerea scriitorului Marin Preda, având ca scop promovarea scrisului românesc prin publicarea scriitorilor români consacrați și promovarea tinerilor autori”, arată reprezentanții editurii.

Articolul precedentDeschiderea stagiunii la Ateneul Iași, pe Pietonal
Articolul următorLucrări de reparații pe strada Clopotari