În primele șase luni ale anului s-a înregistrat o creştere cu aproape 50% a dosarelor penale cu autori necunoscuţi de furt din locuinţe din municipiul Iaşi. 

Polițiștii ieșeni au percizat că, în primele șase luni ale acestui an, au fost cercetate 24 de persoane bănuite de comiterea de furturi din locuinţe din municipiul Iaşi (cu opt mai multe decât în perioada similară din 2017), împotriva cărora s-a dispus continuarea urmăririi penale, fiind reţinute cinci dintre acestea.

Numărul mic al persoanelor împotriva cărora s-a continuat urmărirea penală, cât şi al celor reţinute a fost cauzat de faptul că, în multe cazuri, autorii s-au împăcat cu persoanele vătămate şi, din acest motiv, împotriva lor nu s-au mai putut dispune măsuri preventive”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași

Astfel, în vederea prinderii bănuiţilor furturilor din locuinţe şi a bunurilor susceptibile a proveni din comiterea acestui gen de fapte, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au desfăşurat de-a lungul perioadei amintite mai multe acţiuni.

De exemplu, a fost identificat, reţinut şi arestat preventiv un tânăr care, în cursul lunii ianuarie 2018, prin forţarea şi escaladarea ferestrei ar fiintrat în locuinţele a două persoane vătămate, de unde ar fi furatdiverse bunuri, pe care le-ar fi comercializat pe stradă cătrepersoane necunoscute.

În plus, au fost identificaţi şi reţinuţi trei bărbaţi, toţi din municipiul Suceava, care, pe data de 3 mai 2018, prin escaladarea unei ferestre, ar fi intrat în locuinţa unei persoane din municipiul Iaşi, de unde ar fi furat mai multe bunuri”, au adăugat oamenii legii.

Potrivit acestora, obiectivele poliţiştilor Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi reducerea numărului infracţiunilor de furt din locuinţe şi creșterea numărului de dosare penale soluţionate. 

Articolul precedentPeste 100 de amenzi date de Rutieră, la Iași
Articolul următorCe au descoperit inspectorii sanitari într-o piață din Iași: carne vândută în condiții IMPROPRII!