Mai multe produse alimentare vor dispărea de pe rafturi în perioada următoare. Producătorii au luat această decizie pentru că nu mai pot susține costurile mari de producție, dar nici nu le pot scumpi pentru că nu se vor mai vinde.

 

S-a ajuns la această situație pentru că marile companii nu mai pot susține costurile de producție, care sunt enorm de mari. În schimb, nu pot crește cu mult nici prețurile produselor, și asta pentru că oamenii nu ar mai cumpăra. 

Singura variantă este, spun ei, aceea de a unele produse cu altele. Am văzut deja în timpul pandemiei multe companii au redus ofertele. Au fost eliminate produse mai puțin populare iar producătorii s-au concentrat mai mult pe produsele la care pot creşte mai uşor preţurile, pe fondul inflaţiei prelungite ale produselor alimentare. În schimbul celor scoase de pe piață, vor apărea noi oferte de produse, de exemplu, versiuni de dimensiuni mai mici pentru magazinele care oferă discount-uri. 

Articolul precedentNinsorile abundente și viscolul fac ravagii în țară: zeci de familii IZOLATE. Șoselele, BLOCATE de zăpezi și copaci căzuți
Articolul următorConcluzie-bombă a celui mai nou raport din SUA: Originea pandemiei COVID-19, posibil „accident de laborator”