Trei pensionari au fost contactaţi telefonic de necunoscuți în ultimele zile, iar acestora li sa spus că rudele lor ar fi fost implicate în accidente rutiere grave.

Agenții din cadrul Poliției Municipiului Iași au fost sesizați zilele trecute de către un bărbat în vârstă de 66 de ani despre faptul că o persoană necunoscută, care s-ar fi folosit de nume sau calități oficiale, ar fi încercat să îl inducă în eroare, spunându-i că trebuie să achite 20.000 de lei pentru o intervenție chirugicală necesară fiului său, în urma unui accident rutier.

Bărbatul a realizat că este vorba despre o înșelăciune prin metoda Accidentul și nu a dat curs solicitării persoanei necunoscute”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi

De asemenea, agenții din cadrul Secţiei VI de Poliţiei au fost sesizați recent de către un bărbat de 65 de ani, din municipiul Iaşi, despre faptul că o persoană necunoscută care s-ar fi recomandat a fi medic ar fi încercat să îl inducă în eroare, spunându-i că fiica sa ar fi fost victima unui accident rutier. 

Bărbatul a contactat-o telefonic pe fiica sa și a aflat că aceasta este în siguranță, iar persoana necunoscută, auzind discuția dintre cei doi, a întrerupt convorbirea telefonică, fără a se crea vreun prejudiciu”, au adăugat cei de la IPJ Iaşi.

Totodată, agenții din cadrul Secţiei VI de Poliţie au fost sesizați de către o femeie de 82 de ani, din municipiul Iaşi, cu privire la faptul că o persoană necunoscută ce s-ar fi recomandat a fi medic ar fi încercat să o inducă în eroare, spunându-i că trebuie să achite 7.500 de lei, pentru operaţia fiicei sale, necesară în urma unui accident rutier.

Femeia a contactat-o pe fiica sa şi a aflat că este în siguranţă. În cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la înşelăciune, iar cercetările continuă în vederea identificării autorilor. 

Articolul precedentPrimul pistol-radar din dotarea Poliției ieșene
Articolul următorRazie în traficul din Iași: uite ce au descoperit polițiștii!