Deputatul ieșean Marius Bodea a declarat marți că, la doi ani de la alegerile locale, bilanțul primarului Mihai Chirica este unul nesatisfăcător pentru comunitatea noastră.

„Suntem la jumătatea mandatului primarului Mihai Chirica. Astăzi marcăm doi ani de la alegerile locale, când, din cauza alegerilor într-un singur tur, candidatul PSD a reușit să câștige alegerile pentru funcția de primar, deși majoritatea celor care s-au prezentat la vot a avut alte opțiuni. Din păcate, bilanțul e unul nesatisfăcător pentru comunitatea noastră. Planul Urbanistic General este, în continuare, nefinalizat, traficul în oraș a rămas la fel de sufocant, problema câinilor comunitari nu a fost rezolvată, poluarea este la cote alarmante, investițiile în infrastructura de străzi se lasă așteptate. Pe lîngă acestea, Iașul este codaș la atragerea de fonduri europene, are cea mai opacă administrație și suntem orașul care nu are nicio investiție de anvergură demarată: construirea unui nou stadion, a unei săli polivalente sau a unui parc public de peste 60 ha. Nici după doi ani nu avem inițiate lucrările pentru construcția unui nou drum de acces spre Aeroport și niciun proiect pentru construcția de pasaje subterane sau supraterane pentru fluidizarea traficului”, a spus Marius Bodea.

Liderul liberalilor ieșeni l-a provocat pe primarul Chirica la o dezbatere despre probleme le Iașiului.

„Îl invit pe domnul Mihai Chirica la o dezbatere publică în care să discutăm despre problemele ieșenilor, dar și despre soluții pentru a dezvolta orașul, pentru a crește calitatea vieții în comunitatea noastră. Putem organiza o dezbatere la care să invităm toată presa chiar în sediul Primăriei. Mi-aș dori ca toți liderii celorlalte formațiuni din CL, precum și a partidelor care nu au candidat sau nu au intrat in consiliu să fie invitați pentru a reuși să oferim ieșenilor o abordare serioasă asupra viitorului orașului. Ieșenii merită această dezbatere!”, a adăugat Marius Bodea.

Acesta a făcut apel la forțele din opoziție din oraș să „gândească un proiect comun” în vederea alegerilor din 2020: „Alegerile dintr-un singur tur avantajează, din păcate, conservarea statu-quoului. De aceea, forțele reformiste din Opoziție au obligația de a găsit o soluție comună pentru a oferi Iașului șansa unei administrații oneste, eficiente și moderne.“

Articolul precedentProtest cu mașinile pe drumul Breazu-Horlești
Articolul următorCantonamente la Cheile Grădiștei și în Turcia pentru ieșeni