Deputatul liberal Marius Bodea a declarat că anul trecut au fost 279 de depășiri la poluantul PM10, un record negativ la nivelul întregii țări.

„Evoluția numărului de depășiri la poluantul PM10 este imaginea clară, nefardată, a neputinței actualei administrații PSD-ALDE-Chirica care, în afară de multă pălăvrăgeală, nu a facut nimic concret ca ieșenii să respire un aer mai curat. În Iași au fost 70 de depășiri în 2016, 183 de depășiri in 2017 si 279 de depășiri în 2018. Este un record negativ la nivelul întregii țări!”, a spus deputatul ieșean.

Bodea a vorbit despre consecinţele concrete pe care poluarea aerului le generează asupra sănătăţii oamenilor: bronşite acute şi cronice, crize de astm, boli cardiovasculare, alergii la polen, cancere pulmonare şi ale căilor respiratorii şi afecţiuni ale aparatului reproducător.

„Creşterea alarmantă a nivelului de poluare în ultimii ani se datorează, în mare parte, haosului urbanistic din oraş, implementării dezastruoase a sistemului de management al traficului, parcului auto poluant de la instituţiile din subordinea Primăriei şi salubrizarea rudimentară a străzilor de către societatea din subordinea Primăriei, în lipsa echipamentelor performante, traficului greu. Toate aceste cauze pentru nivelul ridicat de poluare tin de “fisa postului” primarului si Primariei Municipiului Iasi. Incompetenta si indolenta ne omoara. La propriu!”, a menționat Marius Bodea.

Articolul precedentAvertizarea medicului Ciuhodaru: „Alertă de rujeolă!“
Articolul următorDeputat ieşean: “Manual unic, pagube multiple!”