Deputatul Marius Bodea a declarat că deține un contract de vânzare-cumpărare a unui teren între firma M.CHIM, care a propus Primăriei un schimb de terenuri prin care urma să primească 10.000 mp în cele mai bune zone din oraș, și o altă firmă privată, Kapital Invest.

În acest contract de vânzare-cumpărare, se arată cum firma M.CHIM a achiziționat o suprafață de teren de 3600 mp pe str. Sf. Lazăr nr. 27 la prețul de 840 euro/mp. Acest teren este la o distanță foarte apropiată de terenul Municipalității de pe str. Zimbrului (în spatele Facultății de Textile și Pielărie) în suprafață de 5570 mp. Acest teren este unul dintre cele care au făcut obiectul schimbului între municipalitate și firma M.CHIM propus de primarul Mihai Chirica și care a fost evaluat de Primăria Iași cu 231 euro/mp.

„Acest contract de vînzare-cumpărare este dovada clară că ni se pregătea un tun de proporții cu patrimoniul orașului. Dacă acest schimb propus de domnul Chirica s-ar fi concretizat, Iașul ar fi fost prejudiciat cu 3.550.000 euro doar pentru că terenul deținut de Primărie de pe str. Zimbrului, în spatele Facultății de Textile și Pielărie, a fost subevaluat grosolan. Asta pe lângă faptul că am fi cedat din patrimoniul orașului și alte suprafețe foarte valoroase, în zone bune ale orașului, Municipalitatea primind, în schimb, 6500 mp lângă Teatrul Național „Vasile Alecsandri” care nu puteau fi valorificați din cauza restricțiilor de construcție din zonă. Prin insistența noastră, a Opoziției PNL din Consiliul Local, și cu sprijinul presei care a mediatizat cazul, am reușit să oprim, pentru moment, acest „tun”. Din păcate, există o rețea mafiotă foarte bine structurată în zona imobiliarelor în special, în care instituțiile au devenit captive, în care și cei ce autorizează si cei ce verifică respectarea autorizațiilor sunt parte a acestei rețele. Prin devoalarea acestui ”tun”, i-am făcut un mare  bine primarului Chirica. Dacă schimbul de terenuri s-ar fi concretizat și arătam după acest contract, primarul Iașului era într-o mare culpă. Acest document face parte dintr-o „valiză” de alte documente despre activitatea la limita legii a primarului”, a spus Marius Bodea, deputat PNL Iași.

Articolul precedentOamenii legii au verificat taximetriştii din zona Aeroportului Iaşi
Articolul următorBărbat, arestat preventiv după ce a dat o palmă