Având în vedere temperaturile excesiv de ridicate, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială (DAS), ia o serie de măsuri pentru a veni în ajutorul persoanelor cu risc major de îmbolnăvire.

Astfel, DAS Iași va identifica și monitoriza persoanelor defavorizate care pot fi afectate sever în perioada de caniculă. În categoria menţionată sunt incluse persoanele vârstnice singure şi/sau nedeplasabile, persoanele cu dizabilităţi, bolnavii cronici sau cu boli incurabile, persoane fără locuinţă/fără adăpost, persoane asistate prin unităţile sociale aflate în subordinea direcţiei etc.

În sprijinul acestora au fost deschise mai multe linii telefonice pentru preluarea, în regim de urgenţă, a sesizărilor: 0332.440.647, 0232.206.344 și 0332.440.648, disponibile în intervalul orar 9.00 – 16.00, zilnic, în perioada caniculară, cu avertizare de cod galben, portocaliu sau roşu, respectiv telefonul 0751.114.672, în intervalul orar 16.00 – 19.00.

Reprezentanții municipalității vor mai achiziționa produse necesare pentru suportarea temperaturilor extrem de ridicate (apă minerală, fructe etc.), cantităţile pentru fiecare persoană vulnerabilă urmând a fi stabilite prin dispoziţia primarului. Distribuirea către persoanele defavorizate aflate în evidenţă se va face la domiciliul acestora.

În plus, angajații DAS vor acorda sprijin în achiziţionarea alimentelor de bază, în funcţie de solicitările înregistrate prin intermediul liniilor telefonice de urgenţă, plata produselor fiind suportată de beneficiar.

Numărul persoanelor monitorizate este de aproximativ 1.200.

Articolul precedentExpoziţia de Invenţii „Inventica 2019”, la Iași
Articolul următorIMPACT: Doi copii, duși de urgență la spital după un ACCIDENT!