La Maternitatea „Elena Doamna“, angajaţii vor fi urmăriţi cu ajutorul unor carduri, folosind tehnologii Wi-Fi şi Bluetooth.

Unul dintre motivele pentru care managerii din sistemul de sănătate ar dori să implementeze acest sistem este acela că există mai multe cazuri de medici care desfăşoară activităţi în sistemul privat în timpul în care sunt pontaţi şi ar trebui să se afle la spitalul de stat.

Sistemul este în perioada de testare, fiind aplicat într-un singur pavilion al spitalului, unde au fost instalaţi şase senzori, personalul medical purtând un card prin intermediul căruia pot fi identificaţi exact unde se află.

Acest sistem combină mai multe tehnologii, cum ar fi Wi-FI, Bluetooth şi cele de tip cloud pentru a strânge date referitoare la intrarea şi ieşirea din anumite zone, localizarea persoanelor în cazul unor urgenţe, dar identifică şi care este gradul de ocupare al unei anumite zone în timp real, creând rapoarte de intrare-ieşire sau alerte customizate dacă, spre exemplu, cardul nu este folosit o perioadă mai lungă.

Ideea nu a fost agreată de angajaţii spitalului, existând persoane care au interpretat-o ca o monitorizare de tip „big brother“.

Un sistem asemănător a fost implementat la Spitalul Judeţean din Suceava, unde există de mai mult timp un sistem de pontaj electronic, scopul fiind tot acela de a se asigura că toţi angajaţii respectă programul de muncă şi de a stopa fenomenul în care medicii pleacă de la spitalul de stat pentru a oferi consultaţii în sistemul privat.

Articolul precedentCaz incredibil la Iași! O fată de 16 ani a fost violată de prietenul iubitului
Articolul următorA plecat de la Metro cu o geantă cu peste 17.000 de lei. Acum trebuie să dea socoteală în fața judecătorilor