Un membru al clanului Stănescu a fost pedepsit de către magistraţi, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracţiuni cu caracter economic.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea lui Dragoş Stănescu la patru ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală – evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

„Instanţa admite în parte acţiunea civilă formulată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, şi obligă inculpatul să îi achite părţii civile, cu titlu de despăgubiri, suma de 4.231.219 lei. Respinge celelalte pretenţii formulate de către partea civilă, ca neîntemeiate“, au afirmat magistraţii ieşeni.
Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Dosarul ieşeanului a început pe data de 18 august 2017. Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un an, individul ar fi încercat să păcălească statul român.

Articolul precedentPedepsit deoarece a umblat ilegal în conturile fostului partener de afaceri
Articolul următorAmenzi primite de scandalgii, de la poliţiştii ieşeni