Poliția ieșeană continuă acțiunea „Foc de artificii”, pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice. 

Astfel, agenții din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au prins în municipiul Iași un bărbat care avea, fără drept, materiale pirotehnice. 

În urma verificărilor efectuate de polițiști, au fost găsite 1.936 de petarde, 14 baterii de artificii și 12 candele romane din categoria F2, care au fost confiscate de polițiști”, a declarat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi

Conform acesteia, polițiștii au mai prins pe o stradă din municipiul Iași un alt bărbat care avea, fără drept, într-un autoturism materiale pirotehnice. 

În urma verificărilor efectuate de oamenii legii, au fost găsite 830 de baterii de artificii, 3.090 de petarde și 72 de candele romane, din categoria F2, care au fost, la rândul lor, confiscate

În cauze au fost întocmite dosare penale conform Legii privind regimul materiilor explozive, iar cercetările continuă. 

De asemenea, au mai fost constatate trei infracțiuni, fiind confiscate 965 de de petarde, din categoria F2, 164 de candele romane, din categoria F2, trei baterii de artificii și 18 articole piretehnice din categoria F2. 

De exemplu, o tânără de 18 ani, din comuna Miroslava, a fost prinsă în timp ce vindea articole pirotehnice fără a avea o autorizație în acest sens. Şi îaceastă cauză a fost întocmit un dosar penal, iar articolele pirotehnice au fost confiscate”încheiat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. 

 

Articolul precedentȘoferi prinși pe picior greșit de polițiștii ieșeni
Articolul următorAmenzi de peste 40.000 de lei, date în câteva ore