Un miting organizat de PNL, în care liebralii își vor prezenta candidații la alegerile parlamentare, va avea loc astăzi, între orele 17.00 şi 19.00, iar organizatorii se aşteaptă la prezenţa a 10.000 de oameni. Evenimentul va avea loc în Piața Unirii.

Alături de liderii şi candidaţii PNL, la adunarea de astăzi va participa şi preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului va veni în Piaţa Unirii ca să pledeze, la rândul lui pentru referendumul iniţiat de el şi care se va desfăşura concomitent cu alegerile din 26 mai.

Odată cu scrutinul europarlamentar, alegătorii pot să participe, în aceleaşi secţii de votare la chestionarea populară care con­ţine două întrebări: „1 – Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?“ şi „2 – Sun­teţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?“. Fiecare întrebare are două opţiuni, Da şi Nu.

„Accesul este liber pentru oricine vrea să participe la mitingul din Piaţa Unirii“, a declarat Romeo Vatră, vicepreşedintele PNL Iaşi. Pentru evenimentele de sâmbătă, nu a fost solicitată închiderea circulaţiei pe niciuna dintre străzile din municipiu. „Nu se va întâmpla ca joi, când a fost mitingul PSD. Nu va fi o manifestare în spatele gardurilor păzite. Acestea vor fi instalate doar dacă şi unde vor considera forţele de ordine că ar fi nevoie“, a adăugat Romeo Vatră.