De joi noapte a nins în continuu, iar zăpada căzută a dat bătăi mari de cap atât șoferilor cât și pietonilor. Aeroportul Iași este deschis, dar nu aterizează și nu decolează niciun avion, iar în oraș s-au produs mai multe accidente rutiere.

Din cauza viscolului, în unele zone stratul de zăpadă este mare, iar oamenii sunt nevoiță să înoată prin nămeți.

Primăria Iași a anunțat că 17 utilaje de deszăpezire acționează pe străzile din oraș. Municipaliattea a anunțat că în prima parte a zilei s-a acționat în Nicolina, Bucium, Alexandru, Copou, Păcurari, Bularga, Frumoasa, la spitale, Cantemir, Galata, Vișani, Cicoarei, Hlincea, Dealul Zorilor – Oțelăriei, Strugurilor.

Șenilata, trimise la gravide și bolnavi

O tânără gravidă în luna a noua, de 20 de ani, din Mironeasa, care are contracții la 3 minute, a sunat la 112.

O altă tânără însărcinată în luna a noua, de 30 de ani, din Gropnița, a solicitat și ea ajutor.

Echipajele medicale au intervenit și la un copil de 5 ani din Satu Nou, care a acuzat dureri abdominale și stări de vomă de trei zile, și o femeie de 80 de ani din Gropnița care a intrat în comă în urma unui accident vascular cerebral (AVC).

Pentru a nu rămâne pacienții împotmoliți în zăpadă, a fost trimisă o șenilată, o autospecială de transport victime multiple și câteva ambulanțe de la SAJ și de la SMURD).

Niciun zbor pe Aeroportul Iași

Reprezentanții Aeroportului Iași au anunțat că este deschis în urma ninsorilor, însă toate cursele anulate și amânate.

„Din cauza condițiilor meteo severe, pe Aeroportul Iași nicio cursă nu poate ateriza sau decola momentan. Ninsorile abundente și vântul puternic fac imposibilă desfășurarea activităților aeroportuare. Operațiunile de zbor au fost suspendate deocamdată, însă aeroportul rămâne deschis. În momentul în care vremea va permite și se comunică reluarea curselor, toată tehnica din dotare va fi antrenată în procesul de deszăpezire a suprafețelor de mișcare. Dacă aveți programate zboruri astăzi, vă recomandăm să țineți în permanență legătura cu operatorii aerieni“, se arată în comunicatul Aeroportului Iași.

 

 

Taxi, răsturnat în șanț

Deși drumul spre Aeroportul Iași ar fi trebuit deszăpezit, acest lcuru nu s-a întâmplat. Pe drumul acoperit de zăpadă frământată, un taxi care se îndrepta spre aeroport a ajuns în șanț.

În oraș, în zona eGros, un TIR care nu era echipat corespunzător a derapat și a blcoat minute în șir circulația pe Calea Chișinăului.

Tramvai, blocat în Tătărași Nord

Un tramvai de pe traseul 11 a rămas blocat în zona Tătărași Nord, fiind nevoie de inetrvenția unei mașini de la CTP Iași.

Abia după o oră, tramvaiul a fost repus în circulație.

Articolul precedentPensionar încătuşat după ce a postat un film pe Facebook!
Articolul următorCurse anulate pe Aeroportul Iaşi, din pricina zăpezii