Vineri, 28 septembrie, va avea loc o nouă ediţie a „Nopţii Cercetătorilor“, un eveniment descris de către organizatori ca fiind „cu experimente trăsnite şi conferinţe fascinante din domenii ştiinţifice“.

Intrarea va fi liberă, înscrierile fiind deschise de la ora 18.00, evenimentul desfăşurându-se în acelaşi timp în 12 universităţi din ţară, toate sub coordonarea Universităţii „Al.I. Cuza“ din Iaşi.

„Seara va avea în program curse cu obstacole între roboţi, experimente de a privi lumea prin căldură în loc de culoare şi o întâlnire cu celebra producătoare de fulgere – bobina Telsa. Vor fi efectuate teste cu laserul care adună informaţii din atmosferă, de la înălţimi mari, vor fi rezolvate mistere criminalistice şi va fi disponibil şi un telescop pentru observarea astrelor“, au precizat organizatorii.

Spre deosebire de alte ediţii, în acest an, Noaptea Cercetătorilor va ocupa şi scena Teatrului de Vară unde se vor desfăşura, în intervalul 19.00-21.00, mai multe conferinţe de ştiinţă de maximum 20 de minute fiecare, intrarea fiind liberă şi fără rezervare.

Cercetătorii prezenţi la eveniment vor aborda teme precum „misterul nedezlegat al migraţiei păsărilor, cum se construieşte un Univers sau legătura dintre fizică, chimie şi gastronomie“. La Palas vor fi instalate mai multe tipuri de standuri din domeniilor ştiinţei – chimie, biologie, geografie, geologie, mecanică, optică, robotică, electromagnetism etc.

Articolul precedentPeste 10.000 de pachete cu ţigări, confiscate în urma unei acţiuni la frontieră
Articolul următorPrinși în flagrant, cu găinile în sac!